Het proces van een bedrijf verkopen kan erg lang en ingewikkeld zijn. Het voordeel van de micro mkb-er is dat flexibiliteit en de mogelijkheid om snel keuzes te maken er altijd zullen zijn. Hierdoor kunnen de kansen en risico’s op op een snelle manier bekeken worden.

1. Voorbereidingsfase.
In de voorbereidingsfase gaat het er om dat je alle (financiële) gegevens op een rijtje zet en op basis van deze gegevens jezelf duidelijk kan maken in welke situatie je zit. Dit wordt gedaan aan de hand van de volgende aspecten:

  • Financiële gegevens op een rijtje zetten. Dit helpt namelijk om altijd een antwoord te hebben op de informatie die eventuele kopers willen hebben
  • Bedrijfswaarde en prijs bepalen (Link). Het bepalen van de bedrijfswaarde schept de verwachtingen die nodig zijn om de goede afweging te kunnen maken.

2. Te koop zetten en promoten
Dit is het punt waar firmatekoop.nl/plaats-advertentie/ een grote rol kan spelen. Na de voorbereidende fase is jouw onderneming namelijk klaar om verkocht te worden. Nu is het zaak om een goed netwerk te hebben en iemand te vinden die geïnteresseerd is in jouw onderneming. Klinkt makkelijk, maar kan erg moeilijk blijken te zijn. Met onze website proberen wij een antwoord te zijn op de hoge kosten die vaak verbonden zijn aan het verkoopproces. Deze kosten zorgen er namelijk vaak voor dat bedrijfsverkoop bijna niet winstgevend is, of in ieder geval niet wat je in gedachten had bij de verkoop van je onderneming. Via (Link) is het mogelijk om ons proces te volgen en je bedrijf op de website te plaatsen. Meerdere geïnteresseerden zullen de beschrijving van jouw onderneming lezen en bij interesse reageren op de advertentie. Hierdoor heb je niet per se het grootste netwerk nodig, en is het mogelijk om voor een relatief goedkope prijs kopers te vinden.

Via onze website is het makkelijk én handig om jouw eigen advertentie te plaatsen. Door een afbeelding te plaatsen, in combinatie met de jaaromzet, nettowinst en een goede beschrijving sta je in no time in contact met geïnteresseerde kopers en word je bedrijf gepromoot. Dit is wanneer het proces écht gaat leven.

3. Onderhandelen

In deze fase ben je via ons in contact gekomen met een geïnteresseerde koper, ontzettend goed! Nu zaak om elkaar te leren kennen en de verwachtingen over en weer met elkaar te bespreken. Dit kan soms tot moeilijke, maar nodige gesprekken leiden. En onthoudt: het is de voorbereidingsfase die je nu de nodige informatie geeft die de koper eventueel wil hebben. Daarnaast weet jij ook precies wat je bedrijf waard is en wat je ervan mag verwachten.

4. Overdragen

Na de onderhandelingen hoop je een deal te krijgen. Als deze er is, is het vooral zaak om de overdracht goed te laten verlopen. Dit kan bestaan uit:

  • Regelingen met personeel
  • Speel je nog een rol in de eerste maand(en) van de overname?
  • wanneer vindt de overname officieel plaats?

In ons geval helpt het enorm dat we als micro mkb-er veel flexibiliteit hebben en snel kunnen schakelen.

Al met al kunnen we concluderen dat het proces misschien wel vanzelfsprekend is, maar er wel een aantal zaken essentieel zijn. Onze website is een perfecte plek om je bedrijf aan te bieden, met hopelijk een snel resultaat!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.